• 1
  • 2
  • 3
  • 4

Μοσχάρι

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ
Η καλύτερη σχολή κοπής μοσχαρίσιου κρέατος είναι η γαλλική, αλλά στην Ελλάδα έχουμε τους δικούς μας όρους και ονομασίες. Δείτε τα για να ξέρετε τι ζητάτε από τον κρεοπώλη σας.
Κεφάλι: συνήθως αγοράζουμε μάγουλα και γλώσσα που δίνουν μεζέδες για μερακλήδες.
Σβέρκος ή ελιά: είναι κατάλληλα για όλα τα μαγειρέματα, εκτός από σχάρα, αλλά και για κιμά. Τα κομμάτια της ελιάς που βρίσκονται κοντά στο κόκαλο είναι μαλακά.
Σπάλα: είναι ένα από τα λιγότερο λιπαρά κομμάτια. Περιλαμβάνει το χτένι της σπάλας, που θεωρείται το καλύτερο και πιο μαλακό, το νουά της σπάλας και τα ποντίκια της σπάλας. Ιδανικά για κατσαρόλα, βραστά αλλά και για φούρνο. Από εδώ βγαίνουν και οι σπαλομπριζόλες.
Καπάκι: πάνω από τις σπαλομπριζόλες με αρκετό συνδετικό ιστό, για βραστά ή κιμά.
Μπριζόλες: μετά τη σπάλα, είναι οι γνωστές μας μπριζόλες με κόκαλο, που συνήθως προορίζονται για φαγητά «της ώρας». Από τις μπριζόλες, από τον 6ο μέχρι τον 11ο  θωρακικό σπόνδυλο, μπορούμε να πάρουμε και το νουά αντρεκότ.
Κόντρα φιλέτο: είναι σχεδόν ενιαίο κομμάτι, ιδανικό για ροστ μπιφ , ψητό, φούρνου, τηγάνι.
Φιλέτο: το καλύτερο από οργανοληπτικής άποψης κομμάτι και το πιο ακριβό. Χωρίζεται σε 3 κομμάτια, κεφαλή, σώμα και ουρά του φιλέτου.
Στήθος – στηθοπλευρές: είναι το πιο λιπαρό μέρος του ζώου, αλλά οι μύες του στήθους ξεχωρίζουν  εύκολα από το λίπος και μαγειρεύονται ωραιότατα στην κατσαρόλα και στον φούρνο.
Νουά αντρεκοτ: είναι ο επιμήκης ραχιαίος μυς.  Κατάλληλο για ψητό φούρνου ή κατσαρόλας.
Λάπα ή κοιλιά: κομμάτι πλούσιο σε συνδετικό ιστό, συνήθως χρησιμοποιείται για κιμά.
Νουά: το πίσω μέρος του μηρού, είναι ιδανικό για μαγείρεμα στην κατσαρόλα (κοκκινιστό, λεμονάτο, ψητό κατσαρόλας).
Τρανς: εσωτερικό τμήμα του μηρού, χωρίς οστά, φτωχό σε συνδετικό ιστό. Είναι το κλασσικό κομμάτι για σνίτσελ, δεν έχει πολύ λίπος και είναι κάπως στεγνό.
Στρογγυλό: τμήμα εμπρός και έξω του μηρού, του οποίου το κάτω τμήμα που περιλαμβάνει τα οστά της επιγονατίδας με τις απολήξεις των μυών, είναι πλούσιο σε συνδετικό ιστό και κατάλληλο για βραστό.
Κιλότο: το τμήμα της λεκάνης χωρίς κόκαλο είναι λιπαρό και κάνει για όλα τα μαγειρευτά, για κιμά αλλά και για φούρνο.
Κότσι – ποντίκι:  το μπροστινό και το πίσω κότσι (ποντίκι ή οσομπούκο) είναι κομμάτια με αρκετό ψαχνό και πλούσια σε κολλαγόνο, ιδιαίτερα το μπροστινό. Κάνουν για βραστά, σούπες, παρασκευή ζωμών μαγειρευτά κατσαρόλας (κοκκινιστό, στιφάδο).
Ουρά: έχει πλούσιο συνδετικό ιστό που δίνει ωραίες, δεμένες σάλτσες, ιδανική για μαγειρευτά κατσαρόλας.

Το μοσχάρι θεωρείται το highlight ή το speciallity του κρεοπωλείου μας. Προμηθευόμαστε νεαρά μοσχάρια, μοσχίδες και ό,τι εκλεκτότερο υπάρχει σήμερα στην ελληνική κτηνοτροφία. Συνεργαζόμαστε με μικρές κτηνοτροφικές μονάδες - αγροκτήματα όπου το μεγάλωμα και η διατροφή των μοσχαριών πραγματοποιείται κάτω από άριστες συνθήκες.
Στο κατάστημα θα βρείτε εξειδικευμένα είδη μοσχαριών και από την παγκόσμια εκτροφή. Καθημερινά ικανοποιούμε και τους πλέον δύσκολους και απαιτητικούς πελάτες με 12 εξειδικευμένα είδη μοσχαριών και ό,τι καλύτερο υπάρχει σήμερα παγκοσμίως σε μοσχάρι. Το κρεοπωλείο Πετρόπουλος προμηθεύεται για εσάς black angus prime quality που αποτελεί το 2% της παγκόσμιας παραγωγής ενώ πρόσφατα προχώρησε και στην εισαγωγή wagy (marbling 9+).
Εξειδικευμένες παραγγελίες γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως. Διαθέτουμε άριστες συνθήκες συντήρησης, επαγγελματική κοπή κρεάτων. Τα εκλεκτά προϊόντα μας φτάνουν ολόφρεσκα και ζουμερά στην κουζίνα σας με ένα τηλεφώνημα.  

- Ελληνικό μοσχάρι
- Μοσχάρι γάλακτος Ελληνικό
- Ελληνική μοσχίδα
- Aρωμα Ω3 ελληνικό
- Βιολογικό μοσχάρι ελληνικό        

- Μοσχάρι γάλακτος Ολλανδίας(premium quality)
- Μοσχάρι Γαλλίας
- Μοσχάρι Black Angus Αμερικής Prime Quality
- Μοσχάρι Ιταλίας (φιορεντίνες)
- Μοσχάρι Wagy
- Kobe Αμερικής
- Kobe Ιαπωνίας

  • Rib-Eye Black Angus Prime

  • Ελιά απο Μοσχάρι Γάλακτος Ελληνικό

  • Ελιά Ελληνικό

  • Ελιά - Σβέρκος Ελληνικό

  • Ελιά - Σβέρκος Ελληνικό

  • Καπάκι απο κιλότο Ελληνικό

  • Καπάκι απο χτένι Ελληνικό

  • Καπάκι σπάλας Ελληνικό

  • Καρδιά ελιάς Ελληνικό

  • Καρδιά κιλότου Ελληνικό

  • Καρδιά ουράς Ελληνικό

  • Καρδιά Σπάλας Ελληνικό

  • Καρδιά στρογγυλού Ελληνικό

  • Κόντρα φιλέτο μοσχάρι χωριστά Ελληνικό

  • Κόντρα φιλέτο μοσχάρι χωριστά Ελληνικό

  • Κόντρα φιλέτο μοσχάρι Ελληνικό

  • Λαιμός μοσχάρι χωρίς κόκκαλο Ελληνικό

  • Λάπα καθαρισμένη Ελληνικό

  • Λάπα μοσχάρι Ελληνικό

  • Λάπα μοσχάρι Ελληνικό

  • Μοσχάρι Γαλλίας

  • Μοσχίδα Γαλλίας

  • Μοσχίδα Γαλλίας

  • Μοσχίδα Ελληνική

  • Μοσχίδα Ελληνική

  • Μοσχίδα Ελληνική

  • Νουά Μοσχάρι Ελληνικό

  • Οσομπούκο Ελληνικό

  • Οσομπούκο Ελληνικό

  • Ουρά απο μπούτι Ελληνικό

  • Ουρά απο μπούτι Ελληνικό

  • Ουρά απο μπούτι Ελληνικό

  • Ουρά κιλότου Ελληνικό

  • Ουρά κιλότου μοσχάρι Ελληνικό

  • Ουρά απο μπούτι Ελληνικό

  • Ποντίκι απο μπούτι Ελληνικό

  • Ποντίκι σπάλας Ελληνικό

  • Ποντίκι σπάλας Ελληνικό

  • Ποντίκι σπάλας Ελληνικό

  • Σιδηρόδρομος με οστά Ελληνικό

  • Σιδηρόδρομος με οστά Ελληνικό

  • Σιδηρόδρομος με οστά Ελληνικό

  • Ποντίκι απο μπούτι Ελληνικό

  • Σπαλομπριζόλα μοσχάρι Ελληνικό

  • Σπαλομπριζόλα μοσχάρι βιολογικό Ελληνικό

  • Σπαλομπριζόλα μοσχάρι βιολογικό Ελληνικό

  • Σπαλομπριζόλα μοσχάρι βιολογικό Ελληνικό

  • Σπαλομπριζόλα μοσχάρι Άρωμα Ω3 Ελληνικό

  • Στρόγγυλο - Καρδιά - Καπάκι Ελληνικό

  • Συκώτι απο μοσχάρι γάλακτος Ελληνικό

  • Τρανς Ελληνικό

  • Χτένι Ελληνικό

  • Rib-Eye Black Angus Prime

  • Rib-Eye Black Angus Prime κάτω των 5kg

  • Σιδηρόδρομος & καπάκια σπάλας Ελληνικό

  • Στρόγγυλο μοσχάρι Ελληνικό

 

Κρεοπωλείο Πετρόπουλος,Φιλοθέη,Αθήνα,εκλεκτό κρέας


Ένα κρεωπολείο με παράδοση στο ολόφρεσκο κι εκλεκτό κρέας από το 1957, παρουσιάζει τις δραστιορότητες του στο διαδίκτυο.
Στο καταστήμα μας θα βρείτε κάθε είδος κρέατος και πουλερικών από τις επιλεγμένες μονάδες της ελληνικής και παγκόσμιας παραγωγής.

Είπαν για Εμάς

  • Μοναδικό Κρεοπωλείο στην Αθήνα

    Αυτό που κάνει τη διαφορά. Η δουλεία του κρεοπωλείου σε συνδυασμό με την κορυφαία ποιότητα. Το κρεοπωλείο της γειτονιάς με απίθανα συμβατικά και βιολογικά προϊόντα.

  • 1

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  +30 210 6718311

  Ρέας 2 Φιλοθέη (Ανω Αγορά)
  Πετρόπουλος Κρεοπωλείο Αθήνα

Συνδεθείτε μαζί μας